Krumplis pogácsa

2011. július 22., péntek

Gyerekkoromban sokszor sűtött anyukám.Én sokat csináltam,egy időben,de már évek óta nem.olyan jó kis "paraszt kaja" gyerekeim nagyon szeretik.Kis lányom is nagy segítségemre volt.

Szeret segíteni,de nem szereti ha a keze ragad :-) pont olyan mint én.Biztosan nem sok van már hátra, a baba érkezéséig,mert sütök,főzők,takarítok.
1 kg krumpli
1 tojás
2 dkg élesztő
5 dkg margarin
2 ek zsír

és annyi liszt amennyit felvesz
Sós vizben meg főzzük a krumplit,egy kicsit kiveszünk a főző levéből kb 1 dl és abban kelesztjük meg az élesztőt egy pici cukorral.A krumplihoz adjuk a margarint,a zsírt a tojást és az élesztőt.Majd jól kikavarjuk és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet.Késsel vágtam fel úgy haladósabb volt és forró olajban kisütjük.