Egy kis kínai kaja

2011. február 22., kedd

Mondhatnám azt is ,hogy imádom a szójaszószt.Ez az étel az egyik kedvencem.Ebből rengeteget megtudok enni.Először idegenkedtem tőle,bár mindent meg kóstolok,és ahogy "öregszem" úgy válok minden evővé főleg a hús nélküli dolgokat szeretem.Pedig mindig imádtam apu sült húsát mára azt is elkerülöm,vagy,hogy ne sértsem meg egy két falatót eszem belőle.A rántott húst meg már nem is eszem.A zöldségeket meg eszem akár milyen formában.Most olyan állapotban vagyok,amiben nagy hangsúlyt fektetek a zöldség gyümölcsre és nem direkt módon hanem így alakult.
A terhességem első trimeszterében szabályosan undorottam a hústól meg sem bírtam fogni,de muszáj volt ,mert rajtam kivűl mindenki szereti.Ha megéreztem valahol a sült hús szagát hányingerem volt és képes voltam öklendezni.Ma már a negyedik hónapban vagyok és most sokkal jobban vagyok.Eszem már húst de nagyon keveset.Na jól van nem ecsetelem tovább a babavárásom pillanatait.
 
A kép az nem sikerült valami jól .Mára már megtanultam pálcikával enni,villával azért könnyebben lapátolom befelé:-)
Hozzávalók:
Fél cs durum,tésztából készült spagetti,vagy üveg tészta
1 fej vöröshagyma
fél fej kisebb káposzta (ezt szeretem benne a legjobban)
fél zacskó mexikói köret (lidl-ben nagyon finom kapható)
2 szelet karaj vagy csirkemell (nem mindig teszem bele)
4 ek szójaszósz
só,bors,étolaj
A wokban fel forrósítjuk az olajat rádobjuk a kockára vágott hagymát majd a 1,5 centire vágott káposztát és együtt pirítjuk,hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és evvel is pirítjuk tovább.Rá öntjük a fagyasztott zöldséget,sózzuk,borsozzuk.Levet ereszt a zöldség egy keveset öntsünk még alá fedjük le és hagyjuk párolódni,néha kavarjuk meg és pótoljuk a vizet.Tegyünk egy fazékba vizet adjuk hozzá sót,ha forr tegyük bele a tésztát.Mikor megfőtt szűrjük le és tegyük vissza a fazékba és adjuk hozzá a szójaszószt,kavarjuk el és adjuk a zöldségekhez és pirítsuk meg együtt.Ajánlom mindenkinek nagyon finom.

Keksz

Olyan sok blogon olvasom külömb féle kekszek készítését. Gondoltam én is csak ki próbálom. Kezdtem a sós sajtossal ami igen nagy sikert aratót.Ez pedig saját szerzeményem.Ami a konyhában fel lelhető volt abból készült.
10 dkg mogyoró
10 dkg teljes kiőrlésű búza liszt
15 dkg sima liszt
2 marék zabpehely
1 tojás
2 ek méz
10 dkg margarin
1 citrom le reszelt héja
egy csipet szódabikarbóna 
A mogyorót megtörtem és meg pirítottam.Egy zacskóban nyújtófa segítségével össze törtem.A liszteket kimértem a zabpehelyt is össze kavartam,hozzá adtam a mogyorót a reszelt citrom héját és a margarinnal elmorzsoltam a száraz hozzávalókat,a mézet és a tojást jól kikavartam azt is hozzáadtam,ha nehezen áll össze egy kis tejet lehet adagolni hozzá.5 mm vastagra  kinyújtom és kiszaggatom vagy késsel elvágom egy forma négyzetekre vagy kerekre.A tepsiben hagyom pihenni 10-15 percet majd kisütöm.