Keksztekercs

2012. március 6., kedd

50 dkg darált keksz
4 ek kakaópor
2,5 dl tej
2 ek baracklekvár
10 dkg porcukor
1 rumaroma
1 dl kávé,vagy  forró csoki 1 dl tejben feloldva
FEHÉR KRÉM:
25 dkg margarin
10 dkg  porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A kakaós tésztához összeállítjuk a hozzá valókat.Két folpackot kb 60 cm hosszút egymás mellé teszünk egy kicsit fedjék egymást és megszórjuk kókuszreszelékkel, rakjuk rá a tésztát és téglalap alakúra kinyújtjuk.A margarint  a porcukorral és a reszelékkel kikavarjuk és a tésztára kenjük ,majd feltekerjük.Betesszük a  hűtőbe másnapra a legjobb.

Poharas desszert

MEGGYES-KEKSZES KEHELY
1 cs vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 őszibarack
1 marék meggy
fahéj
fél cs vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
pár db tört keksz
A meggyet 1 dl vízzel fel főzzük,a pudingport egy kevés vizel elkavarjuk és a meggyhez  adjuk.Fel forraljuk és elzárjuk alatta,ízesítjük cukorral és fahéjjal.
A vaníliás pudingot is elkészítjük,a kehely aljára vaníliás pudingot tesszük rá szórjuk a tört kekszet,majd a meggy krémet arra megint puding,majd az össze turmixolt őszi barackból is tegyünk rá,szórjuk meg keksszel   és öntsük rá pudingot és meggy krémmel zárjuk le.Tejszínhabbal díszítjük.

Tejfölös kekszes




TEJFÖLÖS SZELET
2 csomag kocka alakú keksz
2 nagy pohár tejföl
2 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
2 zacskó piros zselatin
3 dl víz
1 ek citromlé
A tejfölbe  jól elkavarjuk a cukrokat,a jénai alját ki kenjük egy kevés tejföllel,be fedjük a keksszel szorosan,a tetejét bőven be kenjük tejföllel.A többi kekszet úgy tegyük, hogy köztök legyen fél centi távolság.A legfelső sort  szorosan tegyük rá és be kenjük tejföllel.Be tesszük a hűtőbe legalább 2 óra hosszára,majd az elkészített zselatinnal be vonjuk.Vissza tesszük a hűtőbe és másnap szeleteljük.Nagyon könnyű elkészíteni és finom is.

Túrós kakaós csiga

Ezt a receptet http://gabicsek.blogspot.com/2012/02/villamgyors-kakaos-csiga.html találtam,átvariáltam a szájunk íze szerint.
25 dkg túró
fél tasak sütőpor
2,5 dkg élesztő
30 dkg liszt
1 dl tej
3 ek olaj
2 ek vaj
2 ek tejföl
10 dkg cukor
Töltelék:
2 ek kakaópor
3 ek víz
cukor
5 dkg margarin
Az élesztőt felfuttatjuk ,a lisztbe mélyedést készítünk és bele rakjuk a hozzávalókat,jól összekeverjük.Hagyjuk állni kb 30 percig. Elkészítjük a krémet,a kakaóport elkavarjuk a vízzel,a cukorral én szoktam bele rakni vaníliás cukrot is és kiforraljuk,elzárjuk és bele dobjuk a margarint.Kinyújtjuk a tésztát 5mm-re majd rákenjük a krémet,feltekerjük kb 2-3 centisre.Sütőpapírra ültetjük őket.
Hagyjuk őket pihenni még bemelegszik a sütő. Ha kihűlt vastagon megszórjuk porcukorral.Nagyon finom puha.