Gabriellánál láttam és én is kedvet kaptam egy kis krémleveshez. Új zöldségekből készítettem,pirított bacönnel.
1 kg új krumpli
1 csokor petrezselyem gyökérrel együtt
2 szál sárga répa
1 zeller
1 karalábé
hagyma, 1 gerezd fokhagyma
olaj, ételízesítő,só
2 dl tejszín
A zöldségeket tetszőlegesen fel daraboljuk, a hagymát apró kockára vágjuk olajon meg dínszteljük,rá dobjuk a zöldségeket és együtt pároljuk.Felöntjük vízzel és ízesítjük. Puhára főzzük majd leturmixoljuk,felhígitjuk még vízzel és a tejszínnel kiforraljuk. Meg píritjuk a szalonnákat és tálaljuk,lehet levesgyönggyel és píritott kenyér kockával is.
Főzött csokikrémes torta aminek a recije megtalálható a dobos tortánál.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)