Csőben sült makaróni

2010. szeptember 28., kedd

Sokszor elkészítem,a gyerekek szeretik.
50 dkg darált hús
1 vörös hagyma
3 dl paradicsomlé
1 csokor bazsalikom
2 darab paradicsom
1 fej fokhagyma
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
40 dkg száraz tészta
A vizet feltesszük forrni.A hagymát apróra vágjuk egy kevés olajon meg pároljuk,rá tesszük a húst és együtt pároljuk.Fel öntjük paradicsomlével,kb 2dl-vel.A megmaradt lét bele öntjük egy mérő pohárba,bele tesszük a bazsalikomot a fokhagymát és a paradicsomokat és egy kicsit össze turmixoljuk,nem kell teljesen.Közben a vízbe bele tesszük a tésztát 10 percig főzzük,majd elzárjuk.A jénaiba  öntjük a mártást rá tesszük a tésztát és egy kevés tészta lét,majd a húst és össze keverjük,a sajtokat le reszeljük és jól be fedjük vele a tésztát és elő melegített sütőbe tesszük még meg nem pirul a sajt.


PULYKA MELL CSÍKOK SZÓJASZÓSSZAL
30 dkg pulyka mell
2 ek szójaszósz
2 ek olaj
KÖRET:
házi sajt
paradicsom
lila hagyma
paprika
1 ek olaj
ecet
A húsit csíkokra vágjuk és fel hevített olajban fehéredésig sütjük ,egy kevés vizet öntünk alá,lefedjük és 15 percig pároljuk.Ezután rá öntjük a szója szószt és evvel píritjuk egy kicsit..A salátához valókat még reggel össze állítottam,hogy majd meg eszem vacsira,de a hús mellé kiváló volt és mert nagyon éhes voltam igen jól esett.