Tejszínes grízes krémmel töltött mézes piskóta

2012. május 21., hétfő

26-os torta formához való adag:
7 tojás
10 ek liszt
3 ek méz
7 ek cukor
1 mk szódabikarbóna
1 tsk fahéj
2 ek olaj
Krém:
500 ml tejszín
8 ek gríz
4 dl tej
2 van.cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg ráma
10 dkg cukrot
A piskótához előkészítünk mindent,a tojásokat ketté választjuk hozzáadjuk a cukrot és a mézet, a liszthez adjuk a fahéjat és a szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük,a sárgáját fehéredésig verjük bele tesszük az olajat elkavarjuk. A kemény hab felét a sárgához adjuk majd a lisztet is beleszitáljuk egy részét,elkavarjuk majd a megmaradt hozzávalókat is bele kavarjuk és a formába öntjük,előmelegített sütőbe tesszük kb 35 percig sütjük. Hagyjuk hűlni.
A krémhez megfőzzük a tejbe grízt és bele kavarjuk a margarint a cukrokat és a citrom héját is,jól kikavarjuk,hagyjuk hűlni,a tejszínt nem túl keményre felverjük és kis adagokban hozzá adjuk a grízt.

A piskótát 3-ba vágjuk és be töltjük a krémmel.