Francia krémes

2011. április 15., péntek

Nagyon gyorsan elkészíthető süti.Szabolcs fiam nagy kedvence.Az anyukám nagyon finom krémest tud készíteni.Elképesztő,hogy Szabikám eszméletlen mennyiségűt el tud fogyasztani.Mindig megkérdezi a mama első szülött unkáját,hogy nagyobb ünnepekor mit süssön és neki mindig a krémes kell,de cserébe el kell mennie a cukrászdába krémes lapért.Anyu mindig eredeti főzőtt krémmel tölti meg,de én pudingossal készíttetem.Így könnyebb :-)
A tésztát leveles tésztából sütöttem ki.
Krémhez 2 tasak pudingporból készítettem 5 dl tejből,hogy kemény legyen.
15 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra kevertem és a ki hűlt pudinggal jó habosra kikavartam.
A habot két tasak habporból készítettem 1 zacskó habfixálóval.A kihűlt tésztára kenem a krémet rá a habot.Majd beteszem a hűtőbe.A másik lapra csokimázat készítek és rá kenem,ami nem egy könnyű művelet,mert nagyon törik.Rá dermedés után késsel kockára vágom és úgy helyezem a hab tetejére.




Tegnap a kislányommal Halász Judit koncerten voltunk,de jó volt.Talán nekem nagyobb örömet okozott mint a lányomnak.Néha még el is érzékenyültem,mert gyerekkorom jutott  eszembe.Olyan jó volt látni.