Szilvalekváros bukta

2012. október 17., szerda



 Ezt a buktát egy hét alatt 2x szer sütöttem meg.Máskor is sütöttem már,de ez a legfinomabb.A felső kép a második sütésből való,finomabb lett,biztosan a konyhában lévő meleg is jót tett neki.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 pohár joghurt
1 tojássárga
10 dkg olvasztott vaj
2 ek cukor
1 kávéskanál só ( csapott)
4 dkg élszető
2,5 dl tej

házi szilvalekvár
fahéjas porcukor
tojásfehérje
1 tsk tej
5 dkg margarin
A lisztet elkavarom a cukorral és a sóval,mélyedést készítek benne és a joghurtot bele öntöm a tojássárgáját is hozzáadom,az olvasztott vajat , a tejből egy decit az össze morzsolt élesztőre öntök amiben elkavartam egy kis cukrot,és a maradék tejet is hozzáadom és végül a megkelt élesztőt.Kicsit ragacsos a tészta de az nem baj. Kb 1 órát kelesztjük. Jó lisztes deszkára borítjuk,majd félcentisre ki nyújtjuk.Négyzet alakúra vágjuk rákanalazzuk a lekvárt és gömbölyítjük.Kivajazott tepsibe rakjuk, 10 percig pihentetjük,megkenjük tejes tojásfehérjével,puha margarin darabokat a tészta közé rakjuk,de nem nyomkodjuk,előmelegített sütőbe rakjuk,nagyon finomra sül :-) letakarjuk ruhával,majd megszórjuk fahájas cukorral.