Epres finomság

2011. május 18., szerda

Tegnap a piacon járva láttam,hogy már van szabadföldi eper,Vettem is belőle és gondoltam csinálok valami nagyon könnyű édességet.Persze felét megettem,de aztán látó távolságon kívül tettem,mert nem lett volna süti.Először gyümölcs tortára gondoltam,de csak annyi volt vele a gond,hogy nincs hozzá formám.De gondoltam,hogy nem fog ki tán rajtam és tepsiben készítettem el,a krémje az nem pudingos,mert nem volt itthon.
Hozzávalók:
Tészta:   4 db tojás  
              3 ek liszt
              1 ek kakaópor
              1 ek olaj
              1 ek víz
              4 ek cukor
              1 tsk sütőpor
Krém: 1 nagy doboz tejföl
           15 dkg porcukor
            30 dkg eper
            2 tsk étkezési zselatin
            fél deci víz
Tetejére: 2 zacskó piros torta zselé
             2 dl víz
             2 ek cukor
             fél citrom leve
             4 szem eper
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,majd a legkisebb fokozaton tovább verjük a sárgájával amit egyenként adunk hozzá,vizet és az olajat is hozzá adjuk.Majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet is hozzá szitáljuk és azt is a habverővel elkeverjük. Kisütjük. A tejfölt kikavarjuk a cukorral és az elkészített langyos zselatinnal.ezután hozzá adjuk a kockára darabolt epret,hűtőbe tesszük kb 1 órára,majd a kihűlt tésztára kenjük.Egy kicsit vissza dugjuk a hűtőbe,elő írás szerűen elkészítjük a zselatint majd rá símitjuk a krémre.Még egy kis hűtés és mehet a kóstolása,nagyon könnyű és őszintén szólva meg bírtam volna enni a felét (vagy még az egészet is:-) Így állapotosan annyira meg tudok kívánni valamit,hogy máris azonnal kell :-)