Töki pompos a vacsi

2010. október 6., szerda

Mostanában annyira paraszt gyomrúak vagyunk.Éppen nem vacsira való,de hát ez van:-)Sajt nem kell rá volt itthon és tettem rá.Amikor írom még meleg:-)
50 dkg liszt
1 doboz kefír
3 tsk só
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
2 tsk olaj
20 dkg öreg tészta
FELTÉT: 25 dkg szalonna,25 dkg füstölt kolbász,lila hagyma,2 gerezd fokhagyma,1 nagy tejföl,25 dkg sajt(elhagyható) 
Az élesztőt meg kelesztjük,hozzá adjuk a folyékony anyagokat,az öreg tésztát és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet,lágy tésztát kapunk,de ne ragadjon.20 percig pihentetjük.A szalonnát én kisütöm egy kicsit,a kolbászt vékonyra szeletelem a hagymát is.A tészta elkészítése előtt a tejfölbe reszelem a fokhagymát.A tésztát kinyújtom,jó kis puha tésztánknak kell lennie,ki olajozott tepsibe rakom,meg kenem a tejföllel,rá szórom a kolbászt,a szalonnát és a lila hagymát.,előmelegített sütőbe tolom.25 perc alatt kész,az utolsó 10 percben meg szórom sajttal.Nagyon fini,de reggel még jobb volt.