Tepertős pogácsa

2011. január 23., vasárnap

Még nem sütöttem sosem.Gondoltam itt van már az ideje,hogy ezt is ki próbáljam.Puhára sikeredett.
Hozzávalók: 30 dkg tepertő darálva
                     3 nagy kanál tejföl
                     2,5 dkg élesztő
                     1,5 dl tej
                     1 tojássárgája
                     3 tk só,1 kk bors,1 tk cukor
                      annyi liszt amennyit felvesz
A tepertőkrémet elkeverjük a tejföllel,tojássárgájával,sóval,borssal.30 dkg lisztet kb bele szitáljuk a tálba,a közepébe mélyedést készítünk,bele morzsoljuk az élesztőt és rá öntjük a cukrozott langyos tejet.A megkelt élesztőre öntjük a tepertőkrémet.Elkezdjük dagasztani,és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet.A tésztának puhának kell lennie,de nem ragacsosnak.Hagyjuk egy órát pihentetni.Utána 2x hajtogatjuk 20 percenként.1,5 centisre nyújtjuk késsel be vagdossuk és kiszaggatjuk.Tepsibe ültetjük őket és 30 percig kelesztjük,majd lekenjük tojással.Előmelegített sütőbe toljuk mérsékelt hőfokon megsütjük.