A tölteléke olyan mint a francia krémessé.A tésztája egy 4 tojásos piskóta 26-os formában sütve.A tetejét előre össze vágtam és az látszódik a képen.(a foltocskák) Fél centi vastagot levágtam a tésztából és az a felső rész.
Gyorsan elkészíthető és persze a fiúk oda vannak érte.
Rablóhús
Ezt az ételt akkor szeretem mikor már meleg van.Bármilyen hozzávalóval el lehet készíteni.
Én most ezekkel készíttetem:
50 dkg malaccomb
1 kg parázs burgonya (új)
2 fej lila hagyma
gomba 4-5 db kisebb vagy nagyobb 2 és négybe vágva
füstölt szalonna
25 dkg lecsó kolbász
A húst kis kockákra vágjuk és befűszerezzük (nálam sertés fűszer keverék) 1órára tegyük a hűtőbe.Bambusz pálcára húzzuk a hozzávalókat.A lényeg,hogy hússal kezdjünk és avval zárjuk.Tepsiben sütőben alufólia alatt 30 percig majd levettem róla ,leöntöttem a lét és pirítottam egy kicsit, 45 perc alatt kész lett.Mi savanyú uborkával ettük,de salátával is nagyon finom.
Én most ezekkel készíttetem:
50 dkg malaccomb
1 kg parázs burgonya (új)
2 fej lila hagyma
gomba 4-5 db kisebb vagy nagyobb 2 és négybe vágva
füstölt szalonna
25 dkg lecsó kolbász
A húst kis kockákra vágjuk és befűszerezzük (nálam sertés fűszer keverék) 1órára tegyük a hűtőbe.Bambusz pálcára húzzuk a hozzávalókat.A lényeg,hogy hússal kezdjünk és avval zárjuk.Tepsiben sütőben alufólia alatt 30 percig majd levettem róla ,leöntöttem a lét és pirítottam egy kicsit, 45 perc alatt kész lett.Mi savanyú uborkával ettük,de salátával is nagyon finom.
Címkék:
Rablóhús
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)