Krémes-habos tortácska

2011. május 21., szombat

A tölteléke olyan mint a francia krémessé.A tésztája egy 4 tojásos piskóta 26-os formában sütve.A tetejét előre össze vágtam és az látszódik a képen.(a foltocskák) Fél centi vastagot levágtam a tésztából és az a felső rész.
Gyorsan elkészíthető és persze a fiúk  oda vannak érte.

Rablóhús

Ezt az ételt akkor szeretem mikor már meleg van.Bármilyen hozzávalóval el lehet készíteni.
Én most ezekkel készíttetem:
50 dkg malaccomb
1 kg parázs burgonya (új)
2 fej lila hagyma
gomba 4-5 db kisebb vagy nagyobb 2 és négybe vágva
füstölt szalonna
25 dkg lecsó kolbász                                      
A húst kis kockákra vágjuk és befűszerezzük (nálam sertés fűszer keverék) 1órára tegyük a hűtőbe.Bambusz pálcára húzzuk a hozzávalókat.A lényeg,hogy hússal kezdjünk és avval zárjuk.Tepsiben sütőben alufólia alatt 30 percig majd levettem róla ,leöntöttem a lét és pirítottam egy kicsit, 45 perc alatt kész lett.Mi savanyú uborkával ettük,de salátával is nagyon finom.