Sülthús,málnástorta,olajos kifli

2011. szeptember 17., szombat

Malackaraj gombával,füstölt szalonnával,paprikával,lilahagymával és fűszerekkel sütve.Köretnek rizibizi.Tudom,hogy a képek nem a legjobbak,de nem vagyok fotós.
Ezt is rendelésre készítettem málnával.
8 tojásos piskóta
A krém: 500 ml habtejszín
             30 dkg málna
             1 tasak habfixáló
             1 tasak vaníliás pudingpor
             2,5 dl tej
             2 tojássárga
             15 dkg porcukor
Tejbe elkavarjuk a sárgáját a pudingporral és fel főzzük,bele kavarjuk a cukrot.Félre tesszük hűlni,felverjük a habtejszínt a habfixálóval és a kihűlt krémhez adjuk.Rá kenjük a krémet a tortára majd a málnát rá nyomkodjuk a krémhez.Következő lappal is így csináljuk.Körbe kenjük a tésztát és díszítjük.
Ez a kifli nagyon kevés hozzá valókból megvan és finom.
1 kg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
2 dl olaj
1 ek só
1 tsk cukor
Tetejére tojás,kömény és sajt
Az élesztőt megfuttatjuk 1 dl tejben,lisztet elkavarjuk a sóval,közepébe mélyedést készítünk,bele öntjük a tejet olajat a megkelt élesztőt és össze állítjuk.35 percig hagyjuk pihenni majd 4 be vágjuk.Kerekre kinyújtjuk és 8 cikkre vágjuk és feltekerjük,tepsibe rakjuk és kelni hagyjuk 15 percig utána le kenjük tojással megszórjuk köménnyel és sajttal.Ki sütjük 30 perc alatt.