Zöldségkrém leves

2011. február 17., csütörtök

Mai napon azon gondolkodtam,hogy milyen levest is kellene készíteni a borsó főzelék előtt.Nem is gondoltam,hogy ilyen laktatos lesz.
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér
fél fej kisebb karalábé
egy negyed zeller
1 db zöld paprika
egy levélke káposzta
4 db krumpli
só,bors,1 leveskocka
egy kevés olaj
pirított kenyér kocka
A zöldségeket kockára vágjuk,a sárgarépát kevés olajon meg dínszteljük,majd mikor már színe lesz hozzáadjuk a többi zöldséget és együtt pároljuk kb 10 percig majd 2 liter vízzel fel öntjük.Bele tesszük a paprikát és a káposztát.Fűszerezzük és amikor már jó puha a zöldség leszűrjük a levétől és le turmixoljuk a zöldséget.Vissza öntjük a levét és egy kevés tejföllel vagy tejszínnel ízesítjük.Píritott kenyér kockával tálaljuk vagy levesgyönggyel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése