Kürtöskalács

2011. március 21., hétfő

Fevinél láttam ezt a jó kis receptet.Várni kellett még össze gyűlik jó pár papírtörlő guriga.Le fotózni is alig tudtam,mert annyira ették a gyerekek.
Hozzávalók:
3 dl tej
80-85 dkg liszt
3 evk cukor
1 kk só
2 tojás
2 tojássárgája
8 dkg margarin
4 dkg élesztő
Forgatáshoz: cukor,fahéj,dió meg még sorolhatnám.....
Kidagasztjuk a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítjuk és félcenti vékonyra kinyújtjuk.(én elfeleztem,mert kényelemesen elfértem a deszkán).2centi vastag csíkokra vágtam.
Majd feltekertem a lefóliázott és olajjal lekent gurigára,kézzel meggörgettem egy kicsit és leolajozom,hogy ragadjon rá az ízesített cukor,nálam fahéj és mogyorós volt.Ki vajazott tepsibe fektetem őket és hagyom kelni 30 percig még,addig előmelegítjük a sütőt.
Sütés közben forgatni kell,gyorsan elkészülnek,kb 20 perc.Még forrón le toljuk a gurigákról.Ebből az adagból 18 db lesz.
Vasárnap délután film nézés közben jól esett mindenkinek és pillanatok alatt elfogyott.Persze ágyon fogyasztva volt a legjobb:-)

4 megjegyzés:

Angi Angéla írta...

Nagyon guszták! Nem csoda , hogy hamar elfogyott!

fevi írta...

Örülök Ani, hogy jól vagytok és a küröskalács sikerének is. Nálunk is nagyon népszerű, és pillanatok alatt tűnik el.

Cilee írta...

Hú, én se győzöm sütni :-)
Ha elfogadsz egy jótanácsot: én egy adagot 8-9 bucira szedek, amit hosszú kígyókká sodrok, és ezt tekerem fel. Mivel nem kell annyira figyelni tekerésnél, így sokkal gyorsabb és kevésbé pepecselős. Amikor nagyjából rátekertem a sodrófát beledugom a papírtörlő gurigába, és gyorsan átgörgetem egy-kétszer.
Nekem ez a módszer jobban bejött, és még a tesóm cimborái is sorba állnak érte :-)
Amúgy ez az Évi-Limara recept a legjobb, és ami számunkra a legfontosabb, tej nélkül is tökéletes :-)
Puszi!
Ildikó

ani írta...

De jó,hogy írtad nekem,mert holnap megint sütnöm kell és ki fogom próbálni.Köszi

Megjegyzés küldése