Töltött tócsni

2011. március 31., csütörtök

Keresztlányom ajánlotta ezt az ételt ő meg Andi oldalán találta a receptjét.Finom laktatós kaja.
Hozzávalók: 1 kg krumpli,3 db tojás,4 ek tejföl,20 dkg liszt,só,bors,vöröshagyma,fokhagyma
4 szelet hús,tejföl,fokhagyma,15 dkg sajt.
Először is egy gerezd fokhagymát lereszelünk és egy kis pohár tejfölbe bele kavarjuk.
A krumplit lereszeljük a kicsi lyukú reszelővel,egy kicsit hagyjuk,hogy vizet engedjen.Addig a húst elősütjük én karajt használtam.Ki klopfoljuk sózzuk,borsózzuk és lisztbe megforgatjuk és kevés zsiradékon kisütjük.
A krumplit jól kinyomkodjuk,hozzáadjuk a tojást,tejfölt,sót,borsot és a lisztet,eldolgozzuk és kisütjük.
A kisült tócsnikat sütő papírral bélelt tepsibe rakjuk.Én összehajtva és egészben is hagytam tócsnikat,rá tettem a húst megkentem a fokhagymás tejföllel és bőven megszórtam sajttal.Előmelegített sütőbe tettem. Addig sütöttem még a sajt el nem olvadt.Én nem csináltam hozzá köretet,de az eredeti recept szerint sült krumplival van

ez volt a desszertünk ma: kókuszos fincsisség ő már itt megtalálható

3 megjegyzés:

Angi Angéla írta...

Nagyon étvágygerjesztőek! Én is szoktam készíteni , csak símán. töltve biztos finomabb!

ani írta...

Én meg még sosem készítettem,de fincsi kaja

Cilee írta...

Hú, biztos ó kis laktató eledel :-)
A fiúknak biztos bejönne nálunk :-)
Minden jót!
Puszi:
Ildikó

Megjegyzés küldése