Karalábé leves

2011. június 9., csütörtök

Gyerekoromban nagyon nem szerettem,de ahogy telik az idő rajtam úgy minden evővé váltam,na azért ez nem így van:-)A piacon jártam és ott egy hatalmas karalábét vettem nagyon jó áron.Felét készítettem csak el a másik felét persze nyersen eszegetem.Sok minden nem kell ehhez a leveshez.Egy kevés vaj vagy olaj,egy csokor friss petrezselyem,egy evőkanál liszt,só,pirospaprika,tejföl és víz. A zsiradékon üvegesre pároljuk a karalábét majd meghintjük liszttel,rá szórjuk a paprikát és felengedjük vízzel.Hozzáadjuk a tejfölt és a petrezselyem zöldjét,fűszerezzük.Nagyon hamar elkészül és tényleg nagyon fincsi.





3 megjegyzés:

Marika írta...

Nyamm!!! Imádjuk a karalábét, egyszerű és mégis nagyszerű ez a recept!!! Hamarosan el fogom készíteni! Köszi, hogy megosztottad!

Marika írta...

Nézz be hozzám és játssz!

marisz57 írta...

Ani, én tésztát is teszek bele, a férjemnek kell, hogy "tartalmasabb" legyen.

Egy játékra linkeltelek be a blogomban, de látom, hogy az előttem szóló is játszani hívott. Nem tudom, Marikánál milyen játék van, lehet, hogy ugyanaz.Üdv.

Megjegyzés küldése