Zöldséges ragu és Kacsasült párolt káposztával

2011. október 19., szerda

Ez az étel az itthon felelhető alapanyagokból készült.
1 dl főzőtejszín
3 ek tejföl 
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
25 dkg finom főzelék alap
60 dkg hús ( csirkemell,pulykamell nálam most malaccomb)
és masni tészta
A hagymákat üvegesre párolom,rá dobom a gombákat és együtt párolom tovább.Vékony csíkokra vágom a húst és azt is hozzá adom.Fűszerezem,sóval,borssal,őrölt tárkonnyal rozmaringgal.

A fagyasztott alapot is  és együtt készre főzőm. A tejszint a tejföllel kikavarom és a húshoz adom  egyet forr és elzárom alatta a lángot. Masnis tésztával tálalom.
Vasárnapi ebédünk volt e a nagyon finom étel.Ha kacsát sütök mindig teszek a hasába almát,nagyon szeretem. A kacsát befűszerezem ( amit találtam) és a vaskacsa sütőbe teszem,egész fokhagyma fejeket  dobálok bele és apró krumplikat is  ezekkel együtt sül meg. Párolt káposztával együtt nagyon finom.
Fehér káposztából készült. Kb 3ek cukrot meg karamellizálok és arra dobom a vékony csíkokra vágott káposztát,köménymagot szórok rá,sót és 2 kanál olajat vagy kacsazsírt ez esetben az utóbbit.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése