Dobos Torta

2012. február 21., kedd

Tudom,hogy a fotóim nem a legszebbek.Egyszer csak tudok majd jobbat is:-)  Erről a sütiről meg nem is csináltam képet,vagy is akkor jutott eszembe mikor  már fel vágtuk.Az anyósomnak készítettem,mert ez a kedvence.Most talán jól sikerült,igaz az ujjamat csak sikerült megégetnem,egy-két szeletnek a tetejét nem csináltam jól,de a végére bele jöttem :-)
 2x 5 tojásból piskóta sütőpor nélkül  tepsi méret.:33x42
Krém:
4 tojás
20 dkg cukor
1 tábla jó minőségű ét csoki
2 ek kakaópor
1 ráma
Karamell:
15 dkg cukor
1 ek ecet
A piskótát 6 egyenlő téglalapra vágom. A krémhez a vízgőz fölött a cukrot a tojásokat csokit és a kakaóporral sűrűre főzzük levesszük és a margarint bele dobjuk,jól kikavarjuk,lehűtjük majd betesszük a hűtőbe pár óra hosszára. A víz alatta ne forrjon csak gyöngyözzön.Még reggel,elkészítettem.
A krémet habverővel jól felverjük és vissza tesszük egy órára és utána is fel verjük,jó habosra.A karamellhez a cukrot fel olvasztjuk bele tesszük az ecetet és még forrón a tésztára kanalazzuk.Amikor szeleteltem akkor égetett meg .Forró késsel és hideg kés segítségével vagdostam.Egész finomra sikeredett,a vendég seregnek nagyon ízlett.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

A dobostorta még a gyakorlott háziasszonyokon is kifog néha.
Ügyes vagy, jól sikerült!

Csilla írta...

Szerintem is jól sikerült! :) Ezzel a képpel sincs semmi baj, pont látszik, hogy nagyon finom lehetett. :))) Én is nagyon szeretem, de még nem sütöttem soha.

Megjegyzés küldése