Cseresznyés pite (vagy lepény,vagy csak egyszerűen egy gyümölcsös süti)

2011. június 15., szerda

Egyetlen egy baj van vele,hogy a gyümi mindig leül az aljára.Mindig így sikerül,nem tudom mit csinálok rosszul.
Ez az adag egy 25x25-ös kis tepsire elég,de nekem elég csak én kívánom az ilyesmit.
15 dkg porcukor
12 dkg margarin
15 dkg liszt
3 tojás
2 ek tejföl
fél cs sűtöpor
30 dkg cseresznye
A vajat a cukorral habosra kavarjuk,a tojások sárgáját egyenként adjuk a masszához,majd 2 kanál tejföllel habosra kavarjuk.A lisztet elkavarjuk a sűtöporal és azt is hozzáadjuk.A fehérjét  kemény habbá verjük és óvatosan  hozzáadom.Kikent tepsibe öntjük és megszórjuk a ki magozott cseresznyével,én még egy kanál őrölt dióval is megszórtam.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Van még egy kevés cseresznyénk, én is sütök ilyet.
Én lisztbe szoktam forgatni a gyümölcsöt, akkor nem ül le az aljára és nem színezi el a tésztát. Nagyon guszta a kistányéron, most jól esne.

ani írta...

Köszönöm szépen a jó tanácsot,legközelebb ki próbálom.

Megjegyzés küldése