Ostoros kalács

2011. július 21., csütörtök

Ma ezt készítettem,mert olyan jó kis hüvi az idő,bár ez már fenn van itt,de most az egyiket fahéjjal kentem meg.
OSTOROS KALÁCS
60 dkg liszt
6 dkg cukor
3 ek olaj
4 dl langyos tej
3 tojássárgája
5 dkg élesztő
pici só
25 dkg margarin
4 evk kakaópor
20 dkg porcukor
A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk megszórjuk a cukorral,a sóval,hozzá adjuk a tojások elkevert sárgáját,az olajat.Nagyon lágy tésztát kell kapnunk.50 percig  kelesztjük

A töltelék aránya: 12,5 dkg olvasztott  margarin,1 cs v.cukor, ízlés szerint fahéj,3 ek cukor
                            12,5 dkg olvasztott margarin,2 ek kakaópor,1 cs v.cukor,3 ek cukor

4 megjegyzés:

marisz57 írta...

Mi is nagyon szeretjük az ostoros kalácsot, már elég régen volt.

Marika írta...

Nagyon jól néz ki! Ez a név eszembe juttatta a nagymamám féle ostorrétest! Az is nagyon finom, majd meg fofgom sütni, s, ha érdekel, ott lesz a receptjeim között!
Megkérlek nézz be hozzám, mert szeretnélek megajándékozni egy díjjal!

fevi írta...

Imádjuk, bár nálunk ostoros rétes néven fut, bár most hirtelen már ebben sem vagyok biztos.

Small írta...

Nálunk is Ostorrétes néven futott, Édesanyám nagyon finomat sütött, néha én is próbálom ugyanazt az ízvilágot összehozni.

Megjegyzés küldése