Egy kis édes kelt tészta

2010. november 3., szerda

Nyitott diós fonat,ez sem diétás :-)
Tészta: 2 dl tej,12 dkg margarin,35 dkg sima liszt,15 dkg rétes liszt,3 dkg élesztő,5 dkg porcukor,1 cs vaníliás cukor,só.
Töltelék:1 dl tej,8 dkg cukor,2 cs vaníliás cukor,3 dkg margarin,18 dkg dió
Máz: 2ek citromlé,4 ek porcukor  evvel együtt nagyon finom
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk,majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amíg kel elkészítjük a tölteléket,fel forraljuk a tejet a cukrokkal,majd bele tesszük a diót forralunk egyet rajta és el zárjuk,bele dobjuk a margarint.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk meg kenjük a töltelékkel és feltekerjük.Majd ketté vágjuk ( ne ez nekem okozott egy kis problémát) Úgy vágjuk ketté,hogy a végétől 3 centire kezdjük és teljesen a végéig vágjuk,majd feltekerjük úgy hogy a nyított része mindig felülre kerüljön.
Majd letakarva 30 percig kelesztjük még a tepsiben.
Elő melegített sütőbe teszem és 40 percig sül 180 fokon.
Amikor készen van ,ki vesszük a sütőből és citromlével kikavart porcukorral bekenjük még nagyon forrón.  Kicsit érdekes formája lett:-)  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése