Laktató és macerás

2010. november 3., szerda

Nagyon finom péksüti,de macerás.
Limaránál találtam és vacsorára készítettem.Már előző nap neki kell látni.
Előző esti tészta
20 dkg liszt
1,5 dl víz
4 dkg élesztő
Az egészet lazán össze keverem nem kel dagasztani.Le takarom és a konyha pulton hagyom egész éjszakára.
Másnap elkészítjük az egész tésztát.
2 tks só,csipet aszkorbin sav,50 dkg kenyér liszt,1 dkg élesztő,1 tsk cukor,2 ek olaj,3,2 dl víz                   Lágy tésztát gyúrunk és olajozott edénybe teszem  duplájára kelesztem,majd lisztezett deszkára borítom     4-be vágom.Meg formázom mint a kenyeret,tepsibe

teszem,rá borítom a tetejét hagyom kelni kb 30 percig ,pengével bevágom és le spriccelem vízzel.Elő melegítem a sütőt és beteszem,  190 fokon 25 percig sütöm,amikor kész rácsra borítom le fújom vízzel.Egy darab elég:-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése